-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce2
-
Celkový čas30 minut
Obalovaný smažený hermelín
Obalovaný smažený hermelín je delikatesa. Není to příliš zdravé jídlo, ale ráda si ho sem tam připravím. Recept na smažený hermelín je opravdu velmi jednoduchý. Ke smaženému hermelínu doporučuji vařené brambory, salátek a tatarskou omáčku.
Suroviny na obalovaný smažený hermelín
- 2 ks hermelín
- 2 vejce
- 40 g hladké mouky
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
- brambory příloha
Postup přípravy smaženého hermelínu v trojobalu
- Připravte si tři misky na trojobal. Do jedné dejte hladkou mouku, do druhé rozšlehané vejce a do třetí strouhanku. Hermelín si nejprve lehce navlhčete vodou a poté obalujte v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Nezapomeňte používat obě ruce, jedna pracuje se sypkými surovinami a druhá s vejcem. Hermelín doporučuji obalit dvakrát.
- Nyní si ve vyšší pánvi rozpalte olej na smažení a hermelín v něm osmažte z obou stran dozlatova.
TIP: Hermelín si můžete v podélně rozpůlit a dát do řezu plátek šunky. Poté obalte v klasickém trojobale.
Jak dlouho smažit hermelín, aby nevytekl?
Je velice těžké nabídnout univerzální návod na to, aby vám hermelín nevytekl. Hermelín vždy smažte zprudka ve vyšší vrstvě oleje a pokud možno použijte nepříliš vyzrálý až přezrálý sýr.
Obalovaný smažený hermelín v těstíčku
Smažený hermelín v těstíčku je druhou variantou obalovaného hermelínu. Můžete si dokonce vybrat kterou variantu těstíčka zvolíte:
- Pivní těstíčko: 100 ml piva, 4 žloutky, 200 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 40 ml oleje, 4 bílky na sníh, špetka muškátového oříšku a sůl. Ze surovin smíchejte těstíčko do kterého vmícháte vyšlehaný sníh z bílků.
- Těstíčko s mlékem: 125 ml mléka, 2 lžíce bílého vína, 1 vejce, 1 žloutek, 2 až 3 lžíce polohrubé mouky a sůl. Opět vše smícháme a namáčíme předvařené kousky květáku.
- Vinné těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce bílého vína a sůl. Z ingrediencí dobře rozšleháme těstíčko a ihned v něm namáčíme připravené předvařené růžičky květáku.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews